• Omgeving Middelharnis - Goeree Overflakkee

Omgeving

Op het eiland Goeree-Overflakkee hoef je je niet te vervelen. De combinatie van water en land maken de mogelijkheden om evenementen en festivals te bezoeken minstens net zo divers. Van culinaire hoogstandjes, niet te missen concerten, flinke actie op het water tot een geruisloze wandeling door de natuur. En vergeet ook niet de markten, tentoonstellingen en excursies.

Hieronder ziet u een greep uit het aanbod van Goeree Overflakkee. Maar er is nog veel meer te doen. Vraag ons naar alle mogelijkheden, want we zijn zelf erg enthousiast over ‘ons’ eiland.

Wat is er zoal te doen?

Tulpenvelden Goeree Overflakkee

Wanneer u de brug over loopt of fietst staat u gelijk in de uitgestrekte polders van Flakkee waar u fantastisch kunt fietsen.

Zonder twijfel zijn de tulpenvelden van Goeree Overflakkee de meeste kleurrijke attractie.

Meer weten? Bezoek de website van VVV Zeeland.

De stranden bij Ouddorp

Ouddorp heeft door zijn ligging op de kop van Goeree-Overflakkee rondom vele kilometers strand, waar het heel goed toeven is. Doordat er op veel plaatsen strandtenten zijn kan ook het inwendige van de mens aan zijn trekken komen. Mede door zijn uitgestrektheid is er genoeg plaats voor iedereen. Ook zijn er veel parkeerplaatsen, die gratis en goed bereikbaar zijn. Grote delen van het strand worden door de reddingsbrigade bewaakt. Het Ouddorpse strand is niet alleen geliefd bij zonaanbidders uit binnen- en buitenland, maar ook allerlei wind- en watersporters weten onze kust het hele jaar door te vinden. Er zijn een aantal stukken breed strand aangewezen, waar goed gevliegerd kan worden, zowel met als zonder strandbuggy.

Meer weten? Ga naar de website van de badplaats Ouddorp.

Solaes Brouwerij

Terug naar de Middeleeuwen. Naar een traditie van de rederijkers, de amateur voordracht kunstenaars uit die tijd. Solaes betekent zoiets als troost. Je zou denken dat deze naam typisch Flakkees is, maar dat is het niet. De brouwers zochten bewust naar een naam die ze in heel Nederland konden uitspreken. Verder is alles wél op en top Flakkees. Van de schorten, tot aan de flesopeners. Van de bierviltjes tot aan de glazen. Alles wordt op het eiland Goeree-Overflakkee gemaakt, bedrukt en gegraveerd. En vergeet vooral de smaken in het bier niet. De brouwers verwerken graag de smaken van hun eiland in het bier. Een echt streekproduct dus!

Meer weten? Bekijk de website van Soloaes.

Een paradijs voor iedere watersporter

Het woord eiland vertelt het al. Goeree-Overflakkee is omgeven door water. De Noordzee, het Grevelingenmeer, het Haringvliet en het Krammer Volkerak. Het maakt het eiland tot een waar paradijs voor liefhebbers van watersport. Golfsurfen, kitesurfen, windsurfen, suppen en zeilen zijn onlosmakelijk verbonden met Goeree-Overflakkee.

Meer weten? Bezoek de website van VVV Goeree Overflakkee.

Eilandmarketing scoort met nieuwe site Visitgo

Eilandmarketing Goeree-Overflakkee heeft afscheid genomen van de website www.vvvgoeree-overflakkee.nl. Daarvoor in de plaats is sinds enkele weken de nieuwe site www.visitgo.nl in de lucht. Mede dankzij commercials op de landelijke televisie is het aantal bezoekers van de website explosief gestegen.

Visitgo is vooral gemaakt vanuit het perspectief van potentiële bezoekers aan Goeree-Overflakkee. Zo is een van de eerste vragen na opening van de website: wat voor type ben jij? Er staan vier antwoorden van typen die bovengemiddeld aan hun trekken komen op het eiland: natuurmens, sportfanaat, cultuurproever en tijdreiziger.

De site is activerend bedoeld.

Dat de afkorting van Goeree-Overflakkee GO is, is daarbij natuurlijk mooi meegenomen. Wat er allemaal te ontdekken valt, is overzichtelijk en aantrekkelijk weergegeven. Ook de mogelijkheden op het gebied van ‘Doe’ (fietsen, wandelen, watersport, natuur, erfgoed, winkelen…) en ‘Blijf’ (eten en slapen) krijgt de sitebezoeker op een dienblad aangeboden. Evenals de evenementen die op stapel staan. Een handige interactieve kaart van het eiland maakt Visitgo compleet.

De komende maanden wordt informatie van accommodaties, winkels, horeca etc. onderdeel voor onderdeel op de website geplaatst. Ondernemers die ook een gratis pagina op Visitgo willen hebben, kunnen zich melden bij Eilandmarketing. Via de site (en het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp) kunnen bezoekers straks ook arrangementen van ondernemers boeken. Een nieuw ticketsysteem op Visitgo maakt dat gemakkelijk. Ook handig, zeker nu het VVV Inspiratiepunt vanwege corona gesloten is: bezoekers kunnen binnenkort via Visitgo chatten met een medewerker van de VVV.

Files

Commercials op de landelijke tv hebben nog geen autofiles naar Goeree-Overflakkee opgeleverd. Maar misschien wel files op de digitale snelweg. Het aantal bezoekers van Visitgo bedroeg in twee weken tijd 40.000. Vorig jaar, toen www.vvvgoeree-overflakkee. nl nog bestond, duurde het twaalf maanden om dit aantal te bereiken.

Het eiland Tiengemeten

Het eiland Tiengemeten is ontstaan als zandplaat in het Haringvliet en is in de loop van de eeuwen uitgegroeid tot een eiland.

Het eiland was oorspronkelijk geheel in gebruik voor akkerbouw en telde maximaal zo’n 180 bewoners, maar dit nam vanaf de jaren vijftig snel af.

Op het eiland mag overal worden gewandeld. Er zijn drie verschillende wandelroutes uitgezet. Het informatiecentrum van Natuurmonumenten is gevestigd in de schuur Marguarithehoeve, nabij de aanlegplaats van de veerpont.

Meer informatie? Bekijk de website van Natuurmonumenten.

Strandje aan het Haringvliet

Aan het Haringvliet is een mini strandje dat ideaal is voor gezinnen met kleine kinderen. Let er wel op dat er geen voorzieningen aanwezig zijn.

Streekmuseum Goeree Overflakkee

Een tijdreis door de eilandgeschiedenis!

Ook in 2020 bruist het museum weer van de activiteiten. Hoogtepunt dit seizoen is de expositie van de schat van Dirksland die vorig jaar werd gevonden door Arco Hoekman. Duizenden munten uit de middeleeuwen, samengeklonterd in een aardwerken pot. Een unieke vondst die van grote historische waarde is en ons veel informatie kan geven over de middeleeuwse geschiedenis van het eiland.

Bekijk voor meer informatie de website van het streekmuseum.

Natuurgebied “De Slikken van Flakkee”

Natuurgebied “De Slikken van Flakkee” vormen de natuurlijke overgang van het water van de Grevelingen naar het eiland Goeree-Overflakkee. Dit is een prachtig natuurgebied/reservaat waar je doorheen kan wandelen of fietsen. Enkele avonden per week organiseert Staatsbosbeheer huifkartochten in het afgesloten gebied om samen op zoek te gaan naar reeën en ander wild dat er loopt.

Klik hier voor meer informatie over de huifkartocht.

Meer informatie over het gebied? Klik dan hier.

Ben je al nieuwsgierig geworden naar onze ruime studio (25m²) of slaapkamer neem dan gerust contact met ons op voor verdere info tel. 06 44668156  of boek hem gelijk. Je zult er geen spijt van krijgen.

Google Maps
© 2023 Het Vissershuisje | Gemaakt met door COMMPRO